PRO-Budućnost mali grantovi: Objava rezultata javnog poziva

Mladi, neformalne grupe, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene ka promovisanju međureligijskog dijaloga i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost dostavili su u prethodnom periodu svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja.

Sjećate li se sjajnih priča iz raznih krajeva naše zemlje – od akcija mladih koji su solidarno djelovali u svojim općinama/opštinama/gradovima poslije poplava do povezivanja kroz zajedničku potragu za neistraženim blagom naše zemlje? Od sportskih manifestacija, koje su povezivale različite zajednice, do posjeta kulturno-historijskom nasljeđu radi učenja, razumijevanja drukčijeg i jačanja dijaloga?

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da su ODOBRENA 54 PROJEKTNA PRIJEDLOGA, čija realizacija započinje uskoro.

REZULTATI su dostupni na linku u nastavku: CRS-PRO_B-RezultatiMalihGrantova

ŽALBENI ROK je otvoren do 28. 4. 2019. godine, a e-mail putem kojeg svi aplikanti mogu dostaviti eventualne žalbe je maliprojekti@probuducnost.ba

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za pomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice. Ove godine se od aplikanata očekivalo da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

Želimo vam uspješan rad!

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.