Prijavite se za D – PRIZE izazove 2020

D-Prize je raspisao konkurs za dodjelu grantova svim zainteresovanim ljudima koji žele da povećaju pristup tehnologijama za unapređenje života u svijetu u razvoju putem preduzetničkih ideja.


OBLAST:
Preduzetništvo.


OPIS
D-Prize proširuje pristup intervencijama za suzbijanje siromaštva u svijetu u razvoju. Mnoga rješenja za siromaštvo već postoje. Izazov je distribuiranje ovih rješenja ljudima kojima su najpotrebniji. Naši programi proizvode nove „distributivne preduzetnike“ – socijalne preduzetnike koji pokreću nove poduhvate koji distribuiraju provjerene tehnologije za unapređenje života milionima ljudi koji žive u ekstremnom siromaštvu. Znatno povećati pristup tehnologijama za unapređivanje života u svijetu u razvoju – i dokazati uticaj na mjerljiv način. Ohrabrite mlade preduzetnike da se fokusiraju na talent u svijetu u razvoju, pilotiraju nova rješenja problema distribucije i pokrenu nove društvene poduhvate. Podstaknite globalni dijalog o važnosti korišćenja rješenja za distribuciju za razvoj. Vjerujemo da je put ka razvoju kroz rješavanje distribucije. D-nagradni izazovi: voda, sanitacija i higijea; obrazovanje djevojaka; poljoprivreda; energija; globalno zdravlje; obrazovanje; upravljanje i infrastruktura; carina.


USLOVI
Izazovi D-nagrade otvoreni su za bilo koga ili bilo koji tim. Jedino ograničenje je da pojedinci i njihova uža porodica u žiriju ne mogu učestvovati kao takmičari. D-nagrada je takođe otvorena za svaki poslovni model (profit, neprofitnost i sve između toga). Trebali biste imati ogromnu ambiciju i možete se predstavljati kao uspješni preduzetnik. Spremni ste da pokrenete svoj novi poduhvat i – ako se pilot pokaže uspješnim – uzbuđeni ste da to preraste u organizaciju koja se mijenja u svijetu. Ako ste još student ili imate postojeće obaveze, trebali biste imati jasnu ideju o tome kako preći u osnivača koji je redovno zaposlen. D-Prize su ekskluzivno zainteresovani za poduhvate koji će povećati distribuciju već dokazane intervencije siromaštva u svijetu u razvoju.


NAČIN PRIJAVE
Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacioni obrazac na sljedećem linku: https://d-prize.org/submit

ROK ZA PRIJAVU:
1. jun 2020. godine


Detaljnije: https://d-prize.org/

(mladiinfo.me)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.