Mreža za izgradnju mira objavila novi Direktorij donatora

Zadovoljstvo nam je sa vama podijeliti naše novo izdanje Direktorija donatora Mreže za izgradnju mira gdje smo ovaj put prikupili informacije o 630 donatora i poziva za projekte koje će nadamo se biti korisni za organizacije civilnog društva i aktiviste/kinje iz BiH, ali i regije.

Ako imate dopune, nove informacije o donatorima koji nisu izlistani ovde, ukoliko su neke informacije pogrešne ili imate bilo kakve dopune javite nam se kako bismo ih ispravili u narednom izdanju. Ohrabrili bismo vas da posjetite web stranicu donatora čak i ako je navedeno da je poziv istekao, jer se kod većine donatora očekuje objava novog poziva u narednom periodu.

Posebnu zahvalnost dugujemo Orhanu Šabancu koji je ponovo uradio sjajan posao na prelomu Direktorija donatora, te Aleksandri Vesić i organizaciji Catalyst za nesebičnu podršku i informacije o brojnim donatorima iz privatnog sektora.

Topla preporuka da pratite rad Mreže za izgradnju mira, prijavite se na našu mailing listu, gdje svakodnevno objavljujemo informacije o pozivima za projekte, seminarima, konferencijama, stipendijama, publikacijama, poslovima i slično, no više na www.mreza-mira.net.

Mreža za izgradnju mira okuplja 144 organizacije i škole posvećene promjenama društva u sljedećim područjima javnih politika koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u BiH: obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava, suočavanje sa prošlošću i tranzicijska pravda, rodna ravnopravnost, kultura javnog dijaloga i demokratije, jačanje kapaciteta civilnog društva za izgradnju istinskog mira, vraćanje povjerenja među BiH narodima, konstruktivnije djelovanje na vladajuće političke strukture u BiH, te unapređenje suživota u BiH.

MISIJA: Mreža za izgradnju mira pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu.

VIZIJA: Stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu.

Ukoliko ste zainteresirani za priključivanje Mreži za izgradnju mira javite se našem Sekretarijatu u Banja Luci (Aleksandar Žolja) ili koordinatoru Mreže za izgradnju mira u Sarajevu (Goran Bubalo).

Direktorij donatora možete skinuti u nastavku: Direktorij-donatora-12-Mreza-za-izgradnju-mira-mart-2018 (veličina 12 Mb)

1 komentar

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.