Javni poziv za dodjelu sredstava hotelijerima/smještajnim objektima, incoming putničkim agencijama i turističkim vodičima

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom korona virusa (COVID – 19), a u cilju pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza.

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica KS ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije 150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Turistička zajednica KS će po okončanju javnog poziva, objaviti listu subjekata, kojima su dodijeljena sredstva, na stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Projektnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

(poduzetna.ba)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.