IDEJE ZA POSAO OD KUĆE (sa minimalnim ulaganjem novca ili bez njega)

Ako tražite ideje za posao od kuće koji nisu prevara i koji možete sami pokrenuti, ovaj tekst vam može biti od koristi. Ima već milion tekstova koji govore o ovome, ali su uglavnom previše uopšteni za moj ukus ili zahtevaju dosta ulaganja!

A šta kada nemate novca?

Realno, situacija je ovakva:Živimo u Srbiji i ako ne radite i sedite kod kuće nezaposleni tražeći ideje za rad od kuće, malo je verovatno da vam baš preliva lova .A ako vam i preliva, onda sigurno i ne tražite ideje za posao od kuće, nego tražite gde ćete novac potrošiti.

https://giphy.com/embed/l4KhOnDl9ObQxL1BKvia GIPHY

Baš zato jer novca svi nemaju, ja sam odabrala ove neke varijante koje se mogu raditi od kuće , sa malo ili nimalo novca, ali uz dosta truda, napora organizacije.

Znate zašto još?

Vrlo često, kada kažem ljudima da radim od kuće, dobijem to pitanje : “Daj mi ideju šta ja mogu da radim”. Ja ih imam pregršt i retko koju realizujem, jer ja sam jedna i ne mogu se posvetiti baš svemu što zamislim (a ponešto volim, ali mi i ne ide od ruke) , a za uspeh bilo kakve vrste potrebna je fokusiranost i posvećenost. 
Ja ne mogu da se posvetim nečemu umesto vas!

Takođe, vrlo često po nekim FB grupama vidim da (obično žene, jer one su te koje su uglavnom kući sa decom) traže ideje za rad od kuće.Na to uglavnom odgovori budu “Evo možeš prodavati Avon i učlaniti se preko mene” ili Farmasi , Oriflame ili neke parfeme.

Mislim, super. Daj svi da to samo radimo…Ja ću od tebe da kupim Avon, a ti od mene Farmasi.

https://giphy.com/embed/ltDcx5m7pVc7Svia GIPHY

Još neka ideja? A da nije “radite od kuće, preko interneta, zarada ogromna, ne treba vam iskustvo”. Mislim stvarno??? Neko će vas platiti dobro, a ne znate ni kako da radite? To odmah smrdi na MLM, mislim da MLM zarada i nije neka ideja. Postoje online poslovi od kuće, o njima više u nastavku teksta.

Sa druge strane, često u društvu krene ta tema čime bi mogli da se bavimo, šta da otvorimo. Ja kad čujem ideju poput pekare, piljare, brze hrane, prodavnice – uvenem.

– Prvo, jer za solidan lokal ovog tipa treba dosta para, što znači kredit.
–  Drugo zato što malo ko uspe da se održi, a kredit ostaje i nakon prvobitne euforije zbog započinjanja posla (koja može da uvene za par meseci ako vam ne ide).

Možda vam od koristi bude ova moja vratarska lekcija o neuspehu.
I onda krenem da tupim o ovim poslovima koji mogu da se rade od kuće sa malo para ( a onda i manje rizika)

E sad, ja ću nabacati neke ideje, u nadi da će vam samp upaliti iskru. Nije poenta da ih se držite slepo, nego da vas pokrenu na razmišljanje.

Svako od vas ima nešto svoje u čemu je dobar i poseban i ako sam ne nađeš ono što ti odgovara, ne vredi. Morate sami da se zainteresujete za posao i morate da budete posebni. U suprotnom vam ni ja, ni bilo ko drugi, ne možemo pomoći.

Listu pogledajte na sajtu skitarnik.com

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.