Održan prvi HUB university fair za srednjškolce u Sarajevu

U cilju promocije obrazovanja i nauke, u Homework HUB-u je u subotu, 05.06.2021. goodine  održan HUB University fair za srednjoškolce.

Tokom sajma, posjetioci su imali priliku upoznati se sa radom Asocijacije studenata medicine- Bohemsa; Udruženjem studenata Fakulteta islamskih nauka, Studentskom asocijacijom Filozofskog fakulteta, Udruženjem studenata Elektrotehnike i Asocijacijom studenata Fakulteta Zdravstvenih studija. Predstavnici asocijacija i udruženja su kroz rad svojih asocijacija predstavili fakultete i njihove smjerove, podijelili iskustva studiranja kao i korisne informacije koje su od velikog značaja svakom brucošu.

Promotivni materijali, eksperimenti, knjige kao i prezentacije fakulteta su bili od velike koristi maturantima u procesu odabira fakultata.

Raduje nas činjenica da smo uspjeli organizovati prvi sajam ove vrste u našim prostorijama, u malim kapacitetima, ali sigurno će biti od koristi svima koji su posjetili sajam da odluče kojim koracima budućnosti će hoditi.

Homework HUB ima potpisane sporazume o saradnji sa svim gore navedenim asocijacijama i udruženjima, a ovo je samo jedna od zajedničkih aktivnosti na kojima redovno sarađuju. Ovo je bila prilika za studentske asocijacije i udruženja da se povežu i počnu planirati nove projekte i aktivnosti koji će  itatko biti od značaja za promociju nauke i obrazovanja.

Homework HUB je prvi univerzitetski HUB ove vrste u Bosni i Hercegovini, namijenjen svim srednjoškolcima i studentima. Po uzoru na sve evropske univerzitetske HUB-ove, namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite i rade na inovacijama. Pored korištenja prostora za učenje i rad, mladi  imaju priliku pohađati različite kurseve ili programe usavršavanja, a čiji predavači su svršenici fakulteta, koji na ovaj način imaju priliku da prenesu svoje znanje i afirmišu se kao predavači.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.