Istraživačka HUB galerija “Fatima Al-Fihri”

Homework HUB, prvi univerzitetski HUB ove vrste u Bosni i Hercegovini, koji s ponosom predstavlja novu Istraživačku galeriju – Fatima Al-Fihri. Galerija je dobila ime po prvoj ženi koja je osnovala univerzitet u svijetu (Maroko) i po kojoj se današnji univerziteti rangiraju. 

Na Galeriji ćete pronaći dva računara sa #EBSCO bazom podataka, koju je HUB obezbijedio za vas da istražujete, pretražujete, da vaši seminari, teze ne budu suhoparni i copy-paste i da se intelektualno razvijate. Koristite je! Obrazovanje i nauka su ključne riječi koje nas vode ka našem cilju. Sa ovom aktivnošću apsolutno sve vam je na dohvat ruke da vaše obrazovanje bude što kvalitetnije i efikasnije.

Namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite, rade na inovacijama, a da pri tome budu u opuštenoj motivirajućoj atmosferi. Homework HUB ima za cilj da bude prvi naučno-istraživački centar pristupačan studentskom tijelu i da im svi materijali budu na dohvat ruke, a naša nova Istraživačka galerija uvelikome doprinosi tome. 

Homework Hub već skoro dvije godine radi na unaprjeđenju obrazovanja i podsticanju mladih da ulažu u sebe i svoje obrazovanje. Otvaranjem rubrike na Web stranici pod nazivom: HUB Science is in, dali smo priliku mladima da istražuju, pišu i šalju svoje prve male naučnoistraživačke radove.

Na ovaj način pružamo priliku svim našim članovima/članicama da iskoriste prilike koje im se nude kao dobar početak za dalji razvoj njihovih vještina, ali i nauke. 

Istražujte i prikupljajte materijale za vaše radove na novoj Istraživačkoj galeriji Fatima Al-Fihri, a zatim te iste radove možete objaviti u našoj rubrici Hub Science is IN, jer nauka je IN!

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.