10 hiljada snimljenih časova kao plan B za septembar

Od početka karantina 80 nastavnika i nastavnica ove škole snimilo je više od 200 online časova svake sedmice, što je oko 14 miliona časova za četiri miliona đaka.

Oak National Academy, nova online škola koju sponzorira britanska vlada, raspisala je konkurs za prijem 300 nastavnika i nastavnica koje će tokom jula kreirati i snimiti ogroman broj online lekcija za sve razrede osnovne i srednje škole. Ovaj projekat vladu će koštati 4,3 miliona funti, a zamišljen je kao podrška školama u narednoj školskoj godini.

Iako je premijer najavio da će se nastava u septembru odvijati kao i prije pandemije, direktori škola smatraju da je to samo pusta želja.

Želimo olakšati posao školama i pružiti im kvalitetne časove u slučaju da se đaci ne budu mogli vratiti na nastavu sljedeće godine. Iako zvuči čudno, kreirat ćemo sadržaje koji se, nadamo se, neće morati koristiti, kazao je Matt Hood, direktor škole.

Od početka karantina 80 nastavnika i nastavnica ove škole snimilo je više od 200 online časova svake sedmice, što je oko 14 miliona časova za četiri miliona đaka.

Observer navodi da vlada nije ispunila obećanje iz aprila ove godine, kada je najavila da će svim učenicama i učenicima čije porodice nisu u stanju kupiti kompjutere darovati laptope. Isto tako, Matt Hood smatra da je potrebno osmisliti nesmetan pristup online platformama za učenje putem mobilnih telefona ili preko besplatno konekcije, odnosno kreirati web-sadržaje za čije preuzimanje neće trebati podatkovni saobraćaj.

Inače, ova škola je formirana ad hoc i mnogima smeta što je profil trenutno zaposlenih nastavnika i nastavnica jako sličan. Škola planira zaposliti još mnogo nastavnika i u program uvrstiti pitanja poput ropstva ili rodne jednakosti.

Izvor: The Guardian: Teachers to film 10,000 lessons in case schools can’t fully open in September

Skolegijum.ba

2 komentara

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.