Transrodna jutuberica Nikkie de Jager, bit će voditeljica Eurosonga

Jutuberica Nikkie de Jager, poznatija pod imenom Nikkie Tutorials, bit će jedna od ovogodišnjih voditeljica Eurosonga koji će se održati od 12. do 16. maja u Roterdamu.

Nikkie će sa 65. takmičenja Eurosonga izvještavati putem internet kanala, piše na zvaničnoj stranici ovog muzičkog takmičenja. Ona će snimiti i posebnu seriju izveštaja za You Tube iza scene sa učesnicima i učesnicama takmičenja i izvještavat će sa crvenog tepiha tokom ceremonije otvaranja.

Nju je prvi podržao pjevač i prošlogodišnji pobjednik Eurosonga Duncan Laurence iz Holandije.

“Draga Nikkie, i to se desilo. Sjećam se kada smo razgovarali o ovome. Smijali smo se, sanjali smo i držali palčeve. A sada, ti si online voditeljica Eurosonga. Vjerovatno najbolja koju su ikada imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju”, napisao je na Instagramu Lorens.

Nikkie je na Instagramu objavila kako je ”od momenta kada je Duncan pobijedio u Tel Avivu, imala samo jednu želju: da bude uključena u Eurosong koji će se održati u Holandiji”.

Inače, Nikkie je poznata jutuberica sa 13 miliona pratilaca, koja se nedavno u 17-minutnom videu outovala kao transrodna žena.

Preuzeto sa LGBTI.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.