#MoreFilmsForFreedom

U susret periodu Pride povorki širom svijeta, mnoge od kojih se neće desiti na ulicama gradova zbog pandemije, proširili smo sadržaj našeg online programa #FiveFilmsForFreedom, najrasprostranjenijeg LGBTIQ + filmskog programa na svijetu.

More Films for Freedom je rezultat saradnje sa sirijskim, palestinskim i južnoafričkim filmašima i zbirka je tri kratka filma koji prikazuju širinu karakterističnih glasova filma. Svaki film istražuje različite teme uključujući seksualnost i sukobe, međugeneracijsku gej kulturu, migracije i porodične odnose.  Ovi novi kratki filmovi biti će dostupni putem interneta do 14. septembra 2020.

Svake godine potičemo ljude da pogledaju filmove u znak solidarnosti sa LGBTIQ + zajednicama na mjestima gdje su sloboda i jednaka prava ograničena. Filmovi su kreirani na inicijativu British Council-a, BFI Flare: Londonskog LGBTIQ+ filmskog festivala i BFI NETWORK.

Pozivamo vas da nas pratite i dijelite sadržaj tokom #MoreFilmsForFreedom kampanje na našem FB profilu i @baBritish gdje ćemo objavljivati detalje filmova iz selekcije i poruke podrške. 

Svi filmovi i više detalja o programu su dostupni na https://film.britishcouncil.org/about/work/fivefilmsforfreedom

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.