Za Olivera

Odeš da bi zauvijek ostao.
I umreš da bi vječno živio.

A, volio te je život punim plućima, jest majke mi. Toliko te volio da ti je i pluća napunio. Najviše životom, uspomenama, dobrim ljudima i iskrenim zagrljajima.

A grlio te i vjetar, grijalo sunce, valovi sve loše razbijali od tvoje noge.

Stvarao si najljepšu glazbu, ali i znao uživati o onim notama i melodijama koje proizvode krila galeba i njegovo glasanje.

Hvala ti što si otišao, da bi zauvijek ostao. Zapisan u najljepše rođendanske čestitke, leksikone iz osnovne škole, kajdanke davno spremljene u kutije koje skupljaju prašinu negdje ispod kreveta.

U čestitke za svadbe, krštenja, imendane. Suzom nakvašene poruke za raskid, razvod ili neuzvraćenu ljubav.
Eto, tamo si bio i ostat ćeš.

Hvala ti što si umro, da bi vječno živio.

U zagrljajima ljudi koji su se obećali do kraja život dok si im ti pjevao.
U ispisanim imenima u školskim dnevnicima, svjedodžbama, indexima, popisima u zavodu za zapošljavanje djece koja su dobila ime po tebi.

A, ima ih i takvi, da znaš.

Spremljen u glazbene galerije pametnih telefona, čuvan negdje u masi notnih zapisa amaterskih i profesionalnih bendova, uvježban za sve rođendanske, maturske zabave i naučen napamet. Brže i bolje od svih povijesnih činjenica, matematičkih zadataka i jezičnih deklinacija.

Jer.
Ti si zapravo škola, koja te neće peglati gradivom, ali naučit će te najvažniju lekciju.

Da je život samo jedan i prekratak za stvari koje te čekaju. Da se ne umoriš od ljudi, zagrljaja i njihovog smijeha. Da sve do posljednjeg dana uživaš u suncu, kiši, vjetru, valovima, pticama i mirisu svih godišnjih doba.

Jer, kad je srce dovoljno napunjeno svime, onda ono posudi malo i plućima te ljepote života. Makar i umro od pluća, boli te briga. Znaš da su se nadisala pjesme, plesa, ljubavi, raskida i života od života.

I tad smrt neće biti problem. 
Jer umireš da bi vječno živio.
I odlaziš da bi zauvijek ostao.

U čast Oliver Dragojevic (Official) 
PisoJ 2018.

Preuzeto sa bloga Piso J

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.