U.G. “Feniks TK” radi punom parom

U ova teška vremena gdje ništa ne štima sve je veća potreba za veću brigu o mentalnom zdravlju. U našoj državi ima dosta U.G.koje se bave brigom i pomoći osobama u stanju duševnih poteškoća. Jedno od najaktivnijih koje je i jedan od vodećih lidera u oblasti mentalnog zdravlja je U.G. “Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK”. Ovo Udruženje egzistira već 18 godina i u tom periodu su napravili velike aktivnosti na pomoći, zaštiti, podršci osobama kojima je potrebna pomoć u sferi mentalnog zdravlja.

Posebno u zadnje vrijeme su veoma aktivni u organizovanju i implementaciji raznih seminara, radionica i slično.

Jedna od skorašnjih aktivnosti su bile 29. i 30. januara. Tada je održana dvodnevna aktivnost Feniksa i Caritasa BiH.S eminar je vodio gospodin Dr Bojan Šošić, koji je izvanredno i razumljivo izneo radionice prisutnim korisnicima. Takođe je radionicama prisustvovao i gospodin Miroslav Valenta iz partnerske organizacije “Caritasa”. Seminar je održan u motelu “Miris Dunja” u Tuzli.

Ubrzo je organizovan takođe dvodnevni seminar (03. i o4. februar) u prostorijama Feniksa, gdje su bili prisutni i gosti iz Švedske, veliki prijatelji naše domovine. Prvi dan je radionicu držala profesorica Dr Esmina A. sa Psihijatrijske klinike Tuzla koji je takođe bio jako zanimljiv i poučan.

Drugi dan je radionicu vodila gospođica Sandra Marković, socijalni radnik gdje su korisnici i gosti radili praktične vježbe na jačanju ličnih kapaciteta korisnika usluga mentalnog zdravlja. Isto odlično i stručno izvedena radionica od strane voditeljice radionice gospođice Sandre Marković.

Sve u svemu treba se zahvaliti Feniksu na svim aktivnostima, brizi, pomoći, edukaciji i još bezbroj drugih aktivnosti na čelu sa predsjednikom udruženja gospodinom Vahidom Đulovićem. Nadamo se da će i u narednom periodu biti bezbroj aktivnosti a to zavisi od od donatora i projekata koji budu odobreni.

Nihad Kadić
Neovisni novinar, fotograf, bloger

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.