Prirodne djevojke 21. stoljeća – Vrsta u izumiranju

Kao da počinjem pisati o nekoj animalnoj vrsti koja je na rubu izumiranja, pa pod svaku cijenu trebamo poraditi na tome da prirodno je ono što je tvorac čovjeka ovog svijeta stvorio Bog. Ono što je stvorio na svoju sliku i kako znamo svakodnevno reći majka priroda što nam je podarila “ne dirajte”. Tekst koju ovaj naslov nosi većina mladih djevojaka, kao i mladića, se neće složiti. Zašto – iz jednostavnog razloga, rođeni su u nekom novom vremenu koji je donio puno svega drugoga osim onoga da što je priroda dala ostaje “sveto, netaknuto, božanstveno”. Ne mogu se sjetiti bas u posljednje vrijeme da sam zamijetila “prirodnu djevojku”, pri tom kada kažem prirodnu mislim osim na vanjski izgled, pristojno ponašanje, skromnost, odnos prema starijima, odnos prema potrebitima i mnogo drugog. Ono što ženu/djevojku čini posebnom i lijepom je prije svega njena samouvjerenost, lakoća komunikacije, bontonski stav, pristojno ujedno i elegantno ženstveno odijevanje, itd.

Nekadašnje djevojke:

Ima ih i danas da ne budemo u zabludi, ali zaista ih je na prste nabrojati i mislim da svatko tko je zamijeti mu srce od dragosti zatreperi. Kada kažem nekadašnje djevojke, osobno bih postavila granicu negdje do 80-og godišta. To su generacije djevojaka kao i mladića koje su imale usađene odgojem stavove tako čvrste da je nemoguće ih pomjeriti. U svakodnevnom životu posebnost je izražena u njenom čistoj koži, sa malo rumenim obrazima. Kosa je prirodne boje, odijevanje je elegantno sa skrivenim izražajem ženstvenosti. Djevojke su imale odnos prema roditeljima izrazito s poštovanjem, kada bi se desile razmirice razgovor je bio terapija za rješavanje svih problema. Isto tako bez ikakvog pogovora slušale su, ne zbog pokornosti već usađenih moralnih vrijednosti. Ne koriste u svojoj komunikaciji vulgarne riječi, ako se već desi neugodna situacija ostati će “dama i radije će namignuti ili osmjehnuti se negoli opsovati ili dignuti srednji prst.

Nekada i sada:

Nekada je bilo nepojmljivo odlučit se za tetovažu, što je danas za djevojke i mladiće normalna svakodnevnica.

Današnje djevojke nose platforme potpetice, a ne štikle ili visoke pete. Nemoguće je i zamisliti kako hodati u njima je opterećenje za zdravlje.

Kada nekadašnje djevojke gledaju film zaplaču uz crno-bijeli ekran televizije, dok današnji mladi uz nove ekrane i nemaju vremena pogledati u miru film, jer je njima to dosadno i čekaju kada će početi sa emitiranjem neki od Reality-a, što im čini zadovoljstvo gledajući idiote koji za sekundu razbacuju prljavštine iz svojih života za minut slave.

Više od šminke na licu i nabildanih bicepsa i slično na kilometar možete vidjeti kada ide djevojka ili mladić “SVE ZA LJEPOTU”. No, ne znaju da ljepota dolazi ne izvana, nego ljepota treba zračiti iznutra, ono što nosimo u sebi.

Prirodne djevojke kada u mislima odlutaju, ne grickaju zanoktice noktiju, ne smiju se kroz zube gromoglasno, već se smiju GLASNO jer znaju da iskren osmjeh očarava i nema cijenu.

Prirodne djevojke nakon izlaska uživaju u mirisu kiše, one skinu cipele i hodaju po pločniku bose, zato što su sretne, a ne pijane.

Ne pada im na pamet da stave umjetne trepavice, na suncu ne koriste razno-razne kreme protiv UV zraka… kao da će kreme spriječiti, znaju da je vitamin D od sunca jako zdrav. Kada počne proljeće i veće temperature skinu se u majice da ih sunce počne tamniti, ne pada ima na pamet da tokom cijele godine budu preplanulog tena, jer je to nezdravo. Na plaži se igraju sa kamenčićima i sakupljaju školjke, uzmu razglednice i pišu prijateljima pozdrave sa mora, dok modernim djevojkama ne pada na pamet takvo nešto, pa ih ispod ogromnih šešira i naočala gledaju ispod oka s podsmjehom, a ne znajući kako se zabavljaju, dok se moderne djevojke na rubu živaca zbog kojih crta celulita, a kamoli ne daj BOŽE kilograma viška… već je na rubu depresije.

Opuštaju se uz pucketanje kocke leda i starih ploča, One se uz šampanjac i narodnjake ne puće već smeju. Kada čuju trubu pomisle na jazz, ne na isplovljavanje broda, kazalište ne obilaze ili samo posjećuju… stalno mu se vraćaju.

One uvijek sanjanju u boji, tako jako i stvarno da se snovi i u snu ostvaruju.

photo https://www.pinterest.co.uk/pin/575968239816276111/

One ne maštaju o čudima, one ČUDA stvaraju.Kada prođu pored Vas vrijedne su divljenja i poštovanja, jer nažalost kako nam vremena dolaze sve više nam se u svakodnevnici stavlja nešto umjetno/vještacko, gubeći onu prirodnu ljepotu, čar sto je priroda ostavila!

Piše: Žana Alpeza

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.