Investitori u vreme korone

Piše: Slobodan Martinović

Investitori u vreme korone

U jeku korona virusa, protesta, investitori u Subotici ne miruju. Posle betona u centru grada i u ulici Braće Radić, nastavlja se betoniranje grada. U naselju Prozivka, preko puta zelene pijace, nepoznati investitor dovukao je bager i motorku, posekao par stabala drveta, ogradio prostor bez postavljene table. Par građana prijavilo je komunalnoj policiji slučaj ali ona nije reagovala. Tako to funkcioniše u lokalnm zajednicama. Sprega lokalne samouprave, kontroverznih investitora, policije.

U najdinamičnijem naselju u Subotici, gde živi 10000 stanovnika, gde je zatvorena pošta i ne postoji ambulanta, idealna lokacija za takve namene daje se za stambeni objekat.

Da je kojim slučajem običan građanin napravio sličnu aktivnost izašle bi sve moguće inspekcije i policija na lice mesta. Grad Subotica suočava se sa fundmentalnim uništavanjem urbane infrastrukture od strane lokalnih moćnika. Svi znaju ko su, ali ćute. Zašto?

Grad sa ovakvom tradicijom i kulturom življenja zaslužio je vlast koja se bori za svoju lokalnu zajednicu, a ne varvare koji je uništavaju.

Centar za istraživanje u politici Argument
www.bitovik.org.rs

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.