Dobro jutro, Severna Korejo

Piše: Sloboda Martinović

Tako bi se mogao nazvati dan posle izbora. Predsednik evidentno nije bio zadovoljan rezultatom izbora. Videlo se to u njegovom licu, očekivao je veću izlaznost po cenu lošijeg izbornog rezultata. Vidi se da pobeda nije rezultat unutrašnje snage već surove političke moći.

Ovi  su izbori sprovedeni bez kontrole,  jer su samo dve liste imale kontrolore na svakom biračkom mestu. Zato je i SNS prvi izašao sa rezultatim izbora. Niko od takozvane opozicije nije mogao da iskontroliše period između 18-20 časova, u kom se naguralo 10%  za izlaznost od 50%. Nezavisne agencije koje su vršile monitoring izbora, CRTA,Cesid, Ipsos,  nisu nezavisne. Direktno rade za vlast. Čak, nisu imali  ni 500 kontrolora kako su tvrdili, već su simulirali kontrolu  i pratili sa kojim će rezultatima izaći SNS.

Opozicija koja je izašla na izbore više ne treba da se pojavljuje na njima. Čeda, Sergej, Živković, Radulović, Čanak, Čomićka, Metla, 1 od 5 miliona, Tadić, itd neka se vrate svojim profesijama i da nas više ostave na miru. Uloga pojedinih medija u njihovom promovisanju  otvara pitanje odgovornosti istih  u zamajavanju javnosti.

Pozitivno u svemu  je to što najzad moramo doći do ljudi koji mogu ovaj režim srušiti.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.