Poziv na Konferenciju “Mehanizmi koordinacije i borbe protiv korupcije na lokalnom nivou”

UG ToPeeR   je u završnoj fazi realizacije projekta  „Razvoj antikorupcijskih strategija na lokalnom niovu“ čiji je cilj bio  unapredjenje antikoruptivnih politika i podizanje svijesti u javnom domenu.

Zadovoljstvo nam je da  vas  pozovemo  da prisustvujete Konferenciji  “Mehanizmi koordinacije i borbe protiv korupcije na lokalnon nivou” koja će se održati na UTORAK,   25. aprila 2017. godine sa početkom u 10.00 časova u Velikoj sali Gradske skupštine Doboj.

Cilj Konferencije je  da se razmjene iskustva o donošenju Strategija  za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou i preporukama  poboljša ovaj proces.

Korupcija na lokalnom nivou nosi dodatnu težinu za građane: vidljiva je, građani je direktno osjete i često onemogućava građane van lanca korupcije u pristupu određenim pravima ili servisima koje organ lokalne uprave pruža.

Donošenje antikoruptivne  strategije na opštinskom odnosno gradskom nivou je zahtjevan i dugotrajan proces i vrlo su značajna iskustva onih koji su  bili medju prvima koji su se odvažili da  donesu  ovaj važan strateški dokument.

Pored načelnika opština  i predstavnika radnih grupa koje  su  u protekloj 2016. godini  donijeli  Strategiju borbe protiv korupcije na lokalnom niovu i/ili su iskazali interes  da se ovaj dokument  donese/usvoji i u njihovim sredinama na   Konferenciju se pozivaju:

  • Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije
  • Kancelarija koordinatora za reformu javne uprave
  • Ministarstvo pravde Republike Srpske Savez gradova i opština Republike Srpske i Federacije BiH
  • Opštine iz nekadašnje dobojske regije
  • Članice Mreže Account
  • Udruzenja gradjana i druge zainteresovane organizacije i institucije

U prilogu vam dostavljamo nacrt dnevnog reda i prijavni obrazac: Poziv za zavrsni dogadjaj final(1) Prijava final(1)

Kontakt telefon 066/256-740, faks 053 205-372 i mail  [email protected]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *