Izdane upute što trebate napraviti kad ulazite u stan ili kuću

Foto: Koronavirus.hr

NA SLUŽBENIM vladinim stranicama koronavirus.hr i na društvenim mrežama objavljene su upute kako postupati prilikom povratka kući. 

Podsjećaju da se prvo skine i makne obuća, a onda da se temeljito operu ruke. 

Podsjetili su i na još neke upute za boravak u zatvorenom prostoru.

Valja ponoviti i ključne među detaljnim uputama za zatvoreni prostor koje je prije nekoliko dana objavila Civilna zaštita.

Opće mjere prevencije uključuju:

Čestu higijenu ruku sredstvima koja sadrže 70% alkohola: protrljajte ruke ako vam ruke nisu vidno prljave ili operite sapunom i vodom ako su ruke prljave i to u trajanju 20-ak sekundi.

Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta.

Čuvanje higijene zraka unutarnjeg prostora čestim provjetravanjem prostora te kašljanjem ili kihanjem u savinuti lakat ili papirnatu maramicu te odmah potom bacite papirnatu maramicu u kantu za otpatke koja ima poklopac.

Nošenje medicinske maske ili prekrivanje nosa i usta papirnatom maramicom obvezno je za one koji imaju respiratorne simptome.

Nakon uklanjanja maske s lica obvezno je provesti higijenu ruku, a masku odložiti u kantu za otpatke s poklopcem, isto vrijedi i za papirnatu maramicu.

Održavanje distance u društvenom kontaktu između osoba najmanje 1 metar ukoliko osoba ima neki od respiratornih simptoma.

(Index)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.