Druga po redu ”Trka za zdravlje”

U subotu, 14. maja, u Kladnju se održava “Trka za zdravlje” koju otvaraju djeca sa poteškoćama u razvoju, iz Centra ”Koraci nade” iz Tuzle sa svojim vršnjacima.  Pored njih događaj će uveličati i polaznici Osnovne škole iz Olova i mališani iz Sarajeva. Zainteresovanost za događaj broji preko 500 učesnika, a prijavila se i gospođa Šefika Beba Bajić – Gogić, iz Italije, kao podrška iz dijaspore.

“Trka za zdravlje” organizuje se u saradnji Udruženja “Žena ženi” iz Kladnja, i-dijaspore, Sportskog saveza OK, Općine Kladanj i brojnih drugih udruženja i klubova koji pružaju ogromnu podršku.

Neki od njih su: Ski klub Kladanj, K.K. Kladanj 72, NK Konjuh Kladanj, Biciklistički klub Kladanj, Agencija Backstage Kladanj, Radio amateri, PD Miljkovac Kladanj, UG Harmonija, UM Vizija Kladanj, BZK Preporod, UGSRI, KUD Mladost, JP Karaula, Vatrogasno društvo Općine Kladanj, MUP TK, Dom zdravlja Kladanj, Organizacija RVI Kladanj, Off road Konjuh 4X4 Kladanj, AMK Karaula, NK Stupari, Osnovna i srednja škola Kladanj, te Osnovna škola Stupari.

Za više informacija možete se obratiti predstavnici i-dijaspore u Kladnju, gospođi Dalidi Karabdić, putem e:mail-a dalida.karabdic@idijaspora.ch

Više informacija ovdje

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.