Radijska emisija mladih OMSa Zenica “DA SVI BUDU (ZA)JEDNO”

U Odboru za međureligijsku saradnju Zenica kraj godine obilježen je početkom novog projekta. Naime, riječ je o radijskoj emisiji naziva “Da svi budu (za)jedno” koju u potpunosti uređuju i realiziraju mladi Odbora. Emisija se emituje na omladinskom Radiju “Active” uz podršku Misije OSCEa u našoj zemlji. Ovakvih tematskih emisija, koje obrađuju zanimljivosati iz domena religija, kulture, sporta te drugih tema bliskih mladim ljudima bit će dvanaest u 2021. godini. Emisije, izmeđuostalih čine gosti u studiju, vijesti iz života Crkve/vjerske zajednice, anketa religijskih pojmova, rubrike i izvještaji s terena te muzički sadržaji.

Cilj cijeloga projekta jeste da mladi kroz zajednički angažman promovišu vrijednosti koje su kao vjernici pozvani svjedočiti svijetu, i to kroz medije. Biti jedno u dobroti, empatiji, radosti i odgovornosti, samo su neke od nakana rada s mladima u zajedničkom hodu ozdravljanja naše javnosti. 

U prvoj, blagdanskoj emisiji gosti u studiju su bili; don Davor Topić, župnik župe sv. Josipa te Danijela i Zoran Ćurić. Sa gostima je razgovarano o Božiću, uključenosti mladih u život Crkve/vjerske zajednice, odgovornostima koje mladost nosi ali i o značaju uloge duhovnika, učitelja, odgojitelja, kako bi period mladosti bio plodonosan za cjelokupno društvo. Kao dar sugrađanima katolicima snimljen i emitovan je poseban mali koncert članova duhovnog sastava “Novo Nebo” a koji na najljepši način oslikava ljepotu božićnog vremena u Zenici.

Koncert naši čitatelji mogu pogledati i poslušati na youtobe kanalu čiji link se nalazi na kraju teksta, kao i video najavne špice koji su mladi radili posebno za ovu priliku.

mrv.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.