Preventeen 46: Jer ja sam neboder!

Opet smo za vas pripremili mnoge zanimljivosti. Motivisat ćemo vas pozitivnim pričama mladih, njihovim uspjesima na takmičenjima, objavljenim romanima, učešćem na tradicionalnom kolu-folkloru i slično. Zamislit ćemo vas pričama o zdravoj ishrani i prirodnim začinima, Google dijagnozama, životnom osiguranju, što su sve teme koje možda mislite da vas se ne tiču jer ste mladi, ali će vam itekako biti korisne. Možda nikad prije niste razmišljali ni o položaju starijih u društvu, ali na to će vas svakako potaknuti čitanje teksta o ageizmu. A ono što se svakako tiče generacija mladih kojima je prvenstveno namijenjen naš časopis jest prozni tekst Siva generacija u našoj rubrici Kreativa. Također, bit će vam zanimljivo pročitati o iskustvu srednjoškolaca i srednjoškolki koji su jednu noć proveli u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Bavili smo se i netipičnim temama, kao što je šta je to što nas obrazovni sistem nikad neće naučiti, a život hoće, kao i temom autentičnosti i našeg istinskog JA u svijetu punom maski i lažnih persona. Kuda želite ići i kako se usmjeriti na vaše pravo JA, ali u profesionalnom smislu, naći ćete i u tekstu o profesionalnoj orijentaciji, kroz razgovor sa pedagoginjom o testu profesionalne orijentacije i različitim tipovima inteligencije. Naši dopisnici su vam pripremili i tekst o čitanju ugovora prije instaliranja aplikacija, kao i o društvenim mrežama i aktuelnim aplikacijama.

Čitat ćete i o zlatnom rezu i matematičkim zanimljivostima u vezi s ovim fenomenom u prirodi i šire. Naša rubrika Zapis o zemlji, ovaj put obogaćena je reportažom s Ramskog jezera. Šta se to sve dešavalo preko ljeta u našem Udruženju za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, tačnije o projektima koji su realizirani, čitajte u našoj rubrici Iz naše mahale. Za sve vas Instagram lajkače, prosljeđivače dobrog vajba i razrjeđivače dosade, aktivirali smo i Instagram account pod nazivom

A sad, kad vam je već otključan ekran i dobra konekcija, udrite nam follow, možda vam uzvratimo. J I tamo ćemo povremeno objavljivati članke, konkurse, pozive i ostale objave, pa šapnite raji. A za sami kraj, jedan veliki POYY za svu raju koja je slala fotografije za naslovnicu. Ovaj put smo se odlučili na naslovnici objaviti fotografiju Amine Hadžiomerović, a nešto više o sebi i fotki, Amina je rekla na naslovnici. Nadamo se da ste u ovom kratkom pregledu stekli uvid u zanimljivost tema i aktuelnosti koje smo za vas pripremali preko ljeta. Sretna vam/nam nova školska godina, i godina života.

Jasmila Talić-Kujundžić, MA psihologije
Tarik Kovač, MA građevinarstva

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.