Ples koji slavi život: Pošte Srpske u Jerusalema izazovu VIDEO

Pošte Srpske objavile su danas kompletan video spot svog Jerusalema čelendža, koji je prethodnih dana zainteresovao brojne Banjalučane. “Ovim smo našu Poštu upisali kao prvu na listi svjetskih poštanskih operatera koji su dio svjetskog plesnog izazova”, kažu iz Pošte.

IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/POŠTE SRPSKE

U opisu spota stoji da su poštanski radnici su odoljeli svim izazovima koje je donio virus korona. Uz maksimalan napor i uložen trud sve vrijeme trajanja pandemije bili su na usluzi korisnicima.

“Šireći pozitivnu energiju, vedar duh i optimizam, radnici Pošta Srpske, odazvali su se svjetskom plesnom izazovu i zaplesali uz Jerusalemu. Na ovaj način pružena je podrška u borbi protiv virusa korona, svima onima koji se na prvim linijama bore protv pandemije koja je uslovila i ograničila sve segmente društvenog života”, stoji ispod spota.

“Ovim smo našu Poštu upisali kao prvu na listi svjetskih poštanskih operatera koji su dio svjetskog plesnog izazova”, objavila je Pošta Srpske na svom Twitter nalogu.

IZVOR: YOUTUBE/POŠTE SRPSKE

Virus igre koji u sebi nosi pesma “Jerusalema” skoro svjetlosnom brzinom zahvatio je planetu. Ljudi širom svijeta već mjesecima plešu uz melodiju Južnoafrikanca Mastera KG i nigerijske gospel pjevačice Nomcebo Zikode, koju su otpjevali na jeziku afričkog naroda Zulu.

Na zarazni ritam nisu imuni ni sveštenici, ni predsjednici država, ni sportisti, ni vatrogasci, ni policija, a naročito dobro pjesma se primila među zdravstvenim radnicima.

“Jerusalema” je postala način borbe protiv pandemije, jer nudi optimizam i vjeru u zajedništvo.

Plesni koraci su laki i svako bez muke može da ih nauči i izvede. A, sve je počelo, reklo bi se, naivno – grupa mladih iz Angole otplesala je jednostavnu koreografiju i lavinu popularnosti više ništa nije moglo da zaustavi.

Svijet se rasplesao u istom ritmu – od medicinskih sestara u Francuskoj i Švedskoj, vatrogasaca u Kejptaunu, uličnih prolaznika u Budimpešti, sveštenika u Kanadi, prolaznika u Italiji, zdravstvenih radnika u Južnoafričkoj Republici, Zimbabveu, SAD i Australiji, do putnika na aerodromima.

Pogledajte neke od najzanimljivijih!

Austrija – radnici aviokompanije https://www.youtube.com/embed/vH-zGql7Y_A?enablejsapi=1.

IZVOR: YOUTUBE/AUSTRIAN AIRLINES

 Švicarska – policija https://www.youtube.com/embed/92WKbtocEA0?enablejsapi=1.

IZVOR: YOUTUBE/BONIFÁCIO AURIO – MR TUFFAS

 Sveštenici u Italiji https://www.youtube.com/embed/Dp7aVYPa6QM?enablejsapi=1.

IZVOR: YOUTUBE/BEST AFRICAN MEMES

I oni koji su na prvoj liniji odbrane – medicinski radnici iz više od 60 zemalja! https://www.youtube.com/embed/F-Dr0mVtojk?enablejsapi=1.

IZVOR: YOUTUBE/UNIVERSE 101

Članak preuzet sa portala mondo.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.