Ivana želi biti njegovateljica starih osoba

Ivana Stahov ima 23 godine, hemijski tehničar, nezaposlena i bez radnog iskustva, živi u Prijedoru. Nažalost do sada nije mogla pronaći posao i na sve njezine molbe poslodavcima, izostao je odgovor. Poslodavci traže iskustvo u radu, a to nije moguće bez ostvarivanja poslovnih prilika. Poput nekog začaranog kruga.

Piše: Sanja Horvat

Za projekt YourJob saznala je na prezentaciji u župnom uredu gdje je saznala je da projekt daje puno mogućnosti mladima koji žele raditi na sebi. Potražila je više informacija o aktivnostima na webu i socijalnim mrežama te stupila u kontakt sa Slavicom savjetnicom za zapošljavanje mladih. Nakon razgovora o svojim interesima i željama, upisala je kurs za njegovatelje. Planira se kao njegovateljica starih osoba usavršiti i dobiti posao.

„Ono što je potrebno da svatko svoj cilj ostvari je dosta strpljenja, mnogo upornosti i volje za ostvarenjem.“ – kaže Ivana i nastavlja sanjati bolju budućnost.

Ivana je uključena u program usavršavanja i prekvalifikacije zanimanja koji se nudi u okviru projekta YourJob BiH. Ona je jedna od 352 osobe koje su u godini dana bile uključene u projektne aktivnosti, od kojih je 38 završilo stručnu obuku, 18 zaposleno prvi puta na poslovima pripravnika, 22 osobe su ušle u proces samozapošljavanja kroz ideje za pokretanje biznisa, dok je 12 osoba je pronašlo stalno zaposlenje uz posredovanje projekta.

Regionalni trogodišnji projekt YourJob ima za cilj osnaživanje mladih, pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Provodi ga mreža Caritasa u 14 gradova/ općina u Bosni i Hercegovini,  Albaniji, Kosovu, Srbiji uz financijsku pomoć Austrijske Razvojne agencije, Renovabisa i Caritasa Austrije.

This article has been produced with the support of the European Endowment for Democracy (EED). Its contents do not necessarily reflect the official opinion of EED. Responsibility for the information and views expressed in this article lies entirely with the author(s).

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.