‘Žena sam, imam pravo’ – projekat za sve generacije

Udruženje Generacije iz Bosanske Krupe provodi veoma značajan i zanimljiv projekt ‘Žena sam, imam pravo’ koje sufinancira Trag fondacija i OAK Fondation. Odakle ideja i šta je zapravo cilj ovog projekta kazala nam je inicijatorica i predsjednica udruženja Generacije, Almira Šertović.

”Ono što želimo jeste pokrenuti obrazovne, socijalne i kulturne inicijative na nivou lokalne zajednice, s posebnim fokusom na osjetljive skupine građane. Ovaj projekt je dio jedne velike grupe na regionalnom nivou i provodi se u nekoliko zemalja. Mi uživamo o našoj samodjelotvornost, u kreativnim radionicama, radionicama odgovornog roditeljstva, forum teatru, učenju njemačkog jezika ” – kazala je Šertović.

Krajnji rezultat i cilj ovog projekta jeste da se osvijesti lokalna zajednica i da udruženje Generacije bude centar obrazovnih, kulturnih i socijalnih inicijativa, tokom čitave godine ne samo dok ovaj projekt traje i da se sve generacije našeg grada, što udruženje Generacije zapravo i pokušavaju da motiviraju, jest da se kroz različite aktivnost za sve generacije nađe upravo ona spona, a to je aktivizam, druženje i učenje.

Učesnici radionica je uglavnom ženska populacija različitih dobnih skupina koje kroz projektne aktivnosti koje je nabrojala predsjednica udruženja, pokušavaju da doprinesu svojoj ličnoj izgradnji i samosvijesti, ispoljavanju kreativnosti i korisnim korištenjem slobodnog vremena, ali i pomažući jedni drugima da se što bolje to vrijeme utroši u pozitivne priče.

Elma V./RadioBK

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.