Upoznajte članice Mreže za izgradnju mira: Omladinski pokret REVOLT

REVOLT je omladinski pokret koji okuplja i organizuje mlade ljude u borbi protiv nacionalizma, klasne nejednakosti,nepravde, siromaštva, nasilja, korupcije, diskriminacije, neodgovornih političara/ki i negativnih autoriteta. Omladinski pokret Revolt su osnovali studenti i studentice, pred kraj 2005 godine.

Misija Revolta uključuje izgradnju čvrstog i aktivnog civilnog društva kroz učešće mladih u procesu donošenja odluka i podizanje svijesti o krucijalnim problemima u Bosni i Hercegovini. Ciljevi Revolta se zasnivaju na sljedećim vrijednostima: demokratija, socijalna pravda, mir , nenasilje,  jednako dostupno obrazovanje I zdravstvo, rodna ravnopravnost i ekološka svijest.

Tokom 14 Revolt je organizirao mnoštvo aktivnosti koje su mu dale status jedne od najjačih omladinskih inicijativa u Bosni I Hercegovini.

Tokom brojnih akcija Revolt-u se priključilo nekoliko stotina mladih ljudi iz svih krajeva Bosna i Hercegovine različitih vjerskih, političkih, nacionalnih i drugih opredjeljenja koji su spremni boriti se za svoje interese i bolju budućnost vjerujući u ideale jednakosti i socijalne pravde.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.