Upitnik: Osnaživanje lokalnih kapaciteta za razvoj kroz društveno angažirajuće programe

Ovaj upitnik je dio regionalnog istraživanja o doprinosu društveno angažirajućih programa jačanju lokalnih kapaciteta za razvoj zajednice (LKRZ) u postkomunističkim državama. Društveno angažirajući programi su saradnički procesi institucija visokog obrazovanja i njihove šire zajednice (lokalne, regionalne, državne, globalne) kojim se promoviraju uzajamno korisne razmjene, a čiji su ključni principi partnerstvo, osnaživanje, reciprocitet i kulturna poniznost.

Lokalni kapacitet za razvoj zajednice predstavlja socijalne procese pomoću kojih pojedinci, grupe unutar zajednice i organizacije održavaju, jačaju i razvijaju lokalne sposobnosti funkcioniranja te dugoročno poboljšavaju dobrobit zajednice.

Projekat u sklopu kojeg je anketa se bavi istraživanjem doprinosa akademskih/univerzitetskih društveno angažirajućih programa jačanju lokalnih kapaciteta za razvoj u postsocijalističkim zemljama. Istraživanje se sprovodi u BiH, Hrvatskoj i Kosovu, i nadamo se da će doprinijeti produbljivanju postojećih spoznaja o tzv. trećem mandatu univerziteta.

Zamolbu za objavom smo dobili sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Link: https://iu.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_2myVfAgSOr8SgId?Q_Language=Bs

2 komentara

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.