Učenice Mješovite srednje škole iz Bihaća danas obilježavaju različitost i inkluziju

Učenice III etf Mješovite srednje škole iz Bihaća sa profesoricom Demokratije i ljudskih prava, Tamarom Malkoč danas su obilježili Svjetski dan osoba sa Down sindromom.  Uključili su se u akciju Civitasa Bosne i Hercegovine, nosili su šarene čarape i slavili različitost i inkluziju.

U novonastaloj situaciji, nisu dozvolili da današnji dan prođe neopaženo, pa su zbog poštivanja pravila o izolaciji odlučili da naprave online obilježavanje današnjeg dana. Akciju su podržali iz svojih kuća, kreirali su album u koji su postavljali fotografije, i na taj način podržali osobe sa Down sindromom uz poruku „Mi ne brojimo hromosome“ , ali i trenutno najvažniju poruku, poruku koja nam svima može spasiti živote „ Ostani kod kuće“.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Down sindromom je buđenje svijesti i razumijevanje prava osoba sa Down sindromom i poboljšanje njihovog položaja u društvu, a samim tim i kvalitete njihovog života. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.