Tradicionalni majski “Može bazar”

U subotu, 8. maja 2021. godine, će biti održan tradicionalni Može bazar udruženja Naš most Zenica. Bazar će biti upriličen ispred prostorija Udruženja na dobro poznatoj adresi Maršala Tita 22, od 9h.

Na drugom ovogodišnjem bazaru svoje rukotvorine će predstaviti članice udruženja Naš most Zenica. Može bazar je stalna aktivnost Udruženja, a sudeći po reakcijama članova i članica njihova najdraža aktivnost. Njegovu posebnost pronalaze u direktnom kontaktu sa posjetiteljima bazara koji imaju samo pozitivne reakcije, što je najveća nagrada za njegove učesnike – rukotvorce.  

Može bazar nudi pregršt originalnih i unikatnih radova žena, osoba sa invaliditetom, mladih i osoba treće životne dobi, a svojom organizacijom promoviše prava i međugeneracijske susrete marginaliziranih društvenih skupina.

Umjetničke slike, oslikana svila, nakit od podludragog kamena, dekupaž, skulpture, su samo neki od brojnih radova koje možete vidjeti na subotnjem Bazaru. Glavni cilj bazara je ekonomsko i socijalno jačanje žena i osoba treće životne dobi u našem društvu.

Može bazar će biti održan 8. maja poštujući sve preporučene mjere kriznog štaba FBiH i ovim putem molimo sve posjetitelje da ih se prodržavaju.

Udruženje Naš most Zenica kroz umjetnost i kulturu promiče socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom.

Facebook događaj: Može bazar
Facebook: Naš most Zenica
Instagram: nasmostzenica

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.