Realizacija projekta “Human Rights Reality”

U Sarajevu je tokom avgusta i septembra 2021. godine, pod pokroviteljstvom fondacije Humanity in Action Bosnia and Herzegovina implementiran projekat “Human Rights Reality”. U projektu, učestvovalo je 5 mladih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a u sklopu projekta imali su priliku da razgovaraju o različitim temama koja se tiču ljudskih prava i osnovnih sloboda građana u Bosni i Hercegovini. Odabrane teme o kojima su učesnici razgovarali u sklopu prvog dijela projekta su zaštita okoliša u Bosni i Hercegovini te prava LGBTQ+ osoba, a planirano je da u nastavku projekta budu pokrivene i druge značajne teme za građane i građanke Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način, projekat nastoji aktivno involvirati mlade u proces lobiranja prilikom donošenja politika te ih potaknuti da slobodno izraze svoje mišljenje o nekim od tema koje su aktuelne u BiH.

Projektni tim koji  čine Minja Čulić, Elma Kodro i Vladica Radonja je 21.09.2021. godine u Sarajevu uspješno predstavio finalni, kratki video o samom projektu i rezultatima istog, a koji će biti objavljen na zvaničnom youtube kanalu projekta. Takođe, ističu da je ovo samo jedna od planiranih aktivnosti u cilju promocije ljudskih prava u BiH.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.