Pridružite se tradicionalnoj proslavi “Put oko svijeta za 80 minuta”

U subotu, 21.9. 2019. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan  pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organizuju događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

Ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju preko 60 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španskom trgu u Mostaru, sa početkom u 11 sati.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta kao i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža se u petak pridružuju i Globalnim protestima za klimu, te će se kroz različite aktivnosti baviti temom klimatskih promjena.

Dan Koledža ujedinjenog svijeta se ove godine obilježava u 18 zemalja svijeta, a sam pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna. UWC Mostar je jedan od 18 koledža na svijetu i jedini na području Balkana. Koledž u Mostaru je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne vannastavne aktivnosti i projekte u saradnji sa organizacijama i institucijama grada Mostara.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.