Predstavljanje alata za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta – ROK ZA PRIJAVE ISTIČE DANAS

Hotel Hills, Butmirska cesta 18, Ilidža

14.12.2021. g.

Institut za razvoj mladih KULT poziva organizacije civilnog društva da se prijave na jednodnevni događaj na kojem će Institut prezentirati alate za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta. Institut ima višegodišnje iskustvo u izgradnji i razvoju civilnog društva u Bosni i Hercegovini, te povjerenje i saradnju sa značajnim međunarodnim institucijama, razvojnim agencijama i donatorima. Sa provedenih više od 150 projekata u proteklih 20 godina Institut nudi svoju ekspertizu i partnerstvo u razvoju organizacijskih kapaciteta.

Tokom događaja predstavnici Instituta prezentirat će sljedeće alate:

  1. KULT/POK je online alat za samoprocjenu i procjenu organizacijskih kapaciteta, koji je razvio Institut. Metodološki, alat je razvijen kroz 14 kategorija sa ukupno 90 indikatora gdje se na skali od 1 do 4 procjenjuju kapaciteti organizacija. KULT/POK čine tri faze i to: (I) koja podrazumijeva samoprocjenu i kroz koju organizacije prolaze same, (II) odnosno faza verifikacije gdje organizacije prilažu dokumentaciju kojom dokazuju i obrazlažu svoje ocjene iz prve faze, te (III) u kojoj Institutova komisija pregleda, analizira i verificira dostavljenu dokumentaciju, što služi kao osnova za pripremu specifičnih preporuka i planova za jačanje kapaciteta, kreiranih samo za tu organizaciju. Organizacije same odlučuju do koje faze žele učestvovati.
  2. Profibes je online aplikacija za projektno računovodstvo, koja je razvijena od stručnjaka za projektni menadžment i projektne finansije, a koji imaju bogato višegodišnje iskustvo u ovim oblastima. Namijenjen je kako malim organizacijama, tako i organizacijama koje provode velike projekte bilo gdje na svijetu. Nije potrebna instalacija softvera na računar, a može se koristiti na bilo kojem uređaju koji je povezan na internet. Svi podaci nalaze se na eksternim serverima koji su višestruko osigurani od neovlaštenog pristupa i redovno se arhiviraju.
  3. Korisne savjete za upravljanje društvenim medijima kao i obrasce za jedinstvenu komunikaciju sa medijima i partnerima.

Događaj će se održati 14. decembra 2021. g. u Sarajevu, Hotel Hils (11. sprat) sa početkom u 11.00 sati. Institut pokriva troškove prijevoza, hrane, osvježenja i radnih materijala. Za učesnike koji dolaze iz mjesta udaljenijih od 150 km u jednom pravcu Institut snosi troškove smještaja za jedno noćenje. Prijave za događaj potrebno je izvršiti najkasnije do 6.12.2021. godine do 12.00 sati putem linka OVDJE.

Prednost za učešće na događaju imati će organizacije koje:

  • imaju minimalno jednu stalno zaposlenu osobu;
  • su imale budžet veći od 30.000 KM u 2020. godini;
  • imaju motivaciju za razvoj i unaprjeđenje internih pravilnika i procedura.

Institut za razvoj mladih KULT zadržava pravo odabira organizacija koje će biti pozvane na događaj.

Institut će obavijestiti sve prijavljene organizacije o tome jesu li ili nisu odabrane za učešće na događaju.

Na događaju će se poštovati sve trenutno propisane epidemiološke mjere u vezi s pandemijom virusa COVID-19.  

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.