Poziv za uživo praćenje UPR sesije 13. novembra 2019. godine

Povodom Univerzalnog periodičnog pregleda (UPR) o stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini koji će se održati u Vijeću za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi 13. novembra 2019. godine, Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini i BiH Civil Society Initiative for UPR (koordinisana od strane Sarajevskog otvorenog centra) organizuju uživo praćenje UPR sesije.

Ovaj događaj će okupiti predstavnike i predstavnice diplomatskih misija u Bosni i Hercegovini, članove i članice parlamenta, predstavnike i predstavnice institucija vlasti, te organizacije civilnog društva. Praćenje UPR sesije uživo će biti iznimna prilika da se čuje o dešavanjima u oblasti ljudskih prava u Bosni i Hercegovini u protekle 4 godine, te da se svjedoči izjavama međunarodne zajednica koja će postavljati pitanja, komentirati i davati preporuke u vezi sa njihovim glavnim brigama po pitanju ljudskih prava.

Vjerujemo da bi okupljanje svih relevantnih aktera za ovo zajedničko uživo praćenje moglo dodatno pojačati saradnju među zainteresovanim stranama u Bosni i Hercegovini. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na ovim povodom.

Praćenje uživo će biti organizovano tokom UPR sesije u srijedu, 13. novembra 2019. godine, od 14.30h do 18.00 sati u hotelu Courtyard by Marriot, konferencijaska sala Dean, na adresi Skenderija 1, Sarajevo.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite Rasimu Ibrahimagiću (rasim@soc.ba) najkasnije u utorak 12. novembra 2019. godine.

Organizatori_ce nisu u mogućnosti snositi putne troškove za učesnike_ce koji_e ne dolaze iz Sarajeva.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.