Poziv ANOR-a

Zbog pandemije korona virusa, Asocijacija Nevladinih Organizacija Regiona (skraćeno: ANOR) je odlučila izaći u susret sa maksimalnom raspoloživošću svojih volontera, pa tako je u fazi prihvaćanja i novih aktivista kako u sklopu svojih tijela, tako poziva i na saradnju sa prijateljskim organizacijama i udruženjima u ovom kriznom periodu.

“Situacija koja je zadesila svijet imaće za poslijedice mnogo više od samog trenutnog stanja karantina i samoizolacije. Naša koordinativna tijela su fazi pripravnosti i vrijeme je da javno pozovemo sva regionalna udruženja da nam se jave kako bi dogovarali projekte, strategije i druge aktivnosti za pomoć.

Naše humanitarno tijelo je u konekciji sa Federalnim Crvenim Križem u BiH čiji volonteri pomažu starijima i ostalim ugroženim kategorijama, te tom prilikom pozivamo sve zainteresovane, kao i one koji osjećaju potrebu da budu korisni, (uzimajući u obzir kantone iz kojih su) da pogledaju na ovom linku: https://ckfbih.ba/kontakt/ broj telefona na koji se mogu javiti kako bi postali volonteri i pomogli drugima.

ANORu su jako potrebni stručnjaci iz oblasti ekonomije i privrede kako bi u sklopu online sastanaka pronašli ideje kroz koje bi pomogli oporavak privrede i ekonomije nakon ove krizne situacije. Na osnovi tih ideja bi se ostvario plan i program prema kom bi se djelovalo. Svi zainteresovani neka se jave porukom u inbox naše stranice na facebooku: https://www.facebook.com/Asocijacija-Nevladinih-Organizacija-Regiona-446291639282195/” Izjavili su ispred osnivačkog tijela ovog saveza nevladinih organizacija.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.