Pop-Up Market

Agencija lokalne demokratije Mostar poziva sve zainteresirane da posjete POP-UP Market koji će se održati na platou Male Tepe u Mostaru, 03.09.2019. godine s početkom u 18:00 sati. POP-UP Market je izložbeno-prodajnog karaktera, a na njemu će svoje umjetnine i rukotvorine izlagati mladi umjetnici iz Bosne i Hercegovine inspirirani kulturnim nasljeđem svoje zemlje.

Dio programa POP-UP Marketa predviđen je za POP-UP Galerije u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku pogledati, ali i biti dijelom izvedbi mladih umjetnika kroz tradicionalne pjesme, plesove, te dramska djela utemeljena na kulturnom nasljeđu BiH. Događaj će također biti prilika za sve posjetitelje da uživaju u tradicionalnoj gastronomiji Bosne i Hercegovine.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

POP-UP Market je jedna od aktivnosti projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe, financiranog kroz EU program Europa za građane. Partner lider projekta je Agencija lokalne demokratije Mostar.

Agencija lokalne demokratije Mostar kroz aktivnost POP-UP Galerije projekta CLINK, a u suradnji sa Street Arts Festival Mostar, također ugošćava mlade umjetnike koji će za vrijeme Street Arts Festival Mostar 2019. oslikavati murale inspirirane kulturnim nasljeđem BiH, te će ulice Mostara u narednom periodu krasiti likovi Alekse Šantića i njegove Emine, kao i lik posljednje Bosnanske kraljice Katarine Kosača – Kotromanić.

Više informacija: https://www.facebook.com/events/518329892243920/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.