Osnaženi mladi – jaka zajednica

Danas je u prostorijama Udruženja građana SuperU i maloj sali Doma kulture Bratunac održana dodjela sertifikata za 30 mladih koji su proteklih šest mjeseci učestvovali u projektu „Osnaženi mladi – jaka zajednica“. Projekat je sprovelo Udruženje građana SuperU Bratunac, a finansirala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Tokom projekta „Osnaženi mladi – jaka zajednica“ , učesnici su imali priliku da pohađaju kurs poslovnog engleskog jezika, kurs digitalne pismenosti kao i treninge poduzetničkih vještina kao i omladinskog poduzetništva i traženja posla. Kroz ove aktivnosti, 30 nezaposlenih mladih ljudi iz opštine Bratunac usvojili su vještine i znanja koje će im koristiti prilikom pronalaska posla ili osnivanja vlastitog biznisa.

„Ovaj projekat nam je omogućio da unaprijedimo znanja koja već posjedujemo kao i da steknemo nove vještine koje će nam pomoći da obogatimo naš CV. Stečena znanja će nam pomoći da postanemo konkurentniji na tržištu rada“ rekla je Maša Ubiparipović, jedna od učesnika projekta.

„Meni je najviše značio kurs engleskog jezika i nastaviću i dalje da se usavršavam na tom polju“ dodala je Draginja Trifunović, učesnica projekta „Osnaženi mladi – jaka zajednica“.

„Drago nam je da su mladi u opštini Bratunac prepoznali vrijednost neformalnog obrazovanja i dugoročnog značaja na njihov karijerni razvoj. Ovim projektom, SuperU je želio da motiviše mlade za aktivno traženje posla i osnivanje sopstvenog biznisa kroz treninge i veoma nam je drago što je projekat uspješno realizovan“ dodaje Una Zečić, predsjednica UG SuperU.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.