ORGANIZOVAN V MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR “ALMIN ĐULIĆ”

Turnir organizovan u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Dana 05.12.2021. godine, Udruženje distrofičara Bužim je organizovalo V Memorijalni šahovski turnir “Almin Đulić”. Turnir je organizovan u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a u znak sjećanja na preminulog člana Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim.
U ime općinskog načelnika, turniru je prisustvovao savjetnik općinskog načelnika gdin. Rijad Nanić, koji je nakon kraćeg obraćanja, povlačenjem prvog poteza svečano otvorio turnir.
Na turiniru je učešće uzeo 31. igrač sa područja više općina USK-a i šire, a igrao se rapid turnir po švicarskom sistemu 9. kola sa tempom igre 11 minuta po igraču za cijelu partiju. Nakon odigranih 9. kola i velike borbe, prvo mjesto je pripalo Amiru Nuhiću iz Bosanske Krupe sa osvojenih 8 poena, drugo mjesto zauzeo je Enver Beganović iz Cazina sa osvojenih 7,5 poena, a treći je bio Armin Kekić iz Bosanske Krupe sa 7 poena.

Igrači Šahovske sekcije su nastupili u veoma brojnom sastavu i u veoma jakoj konkurenciji ostvarili su dobre rezultate. Pored igrača Šahovske sekcije, zapažene rezultate su ostvarili i drugi bužimski šahisti.

Važno je napomenuti da je ovogodišnji V memorijal bio rejtingovan i da je po prvi put organizovan jedan turnir u općini Bužim na tom nivou organizacije.

Udruženje je kao organizator za prvi pet igrača, najuspješnijeg mladog igrača i najboljeg igrača Šahovske sekcije, obezbijedilo novčane nagrade i diplome, a ukupni pobjednik turnira je osvojio i pehar u trajno vlasništvo. Za sve učesnike je bio obezbijeđen ručak i osvježenje.
Turnir je organizovan u restoranu Glamour Bužim.

udbuzim.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.