NDC Prijedor – međuentitetska institucionalna saradnja Prijedora, Sanskog Mosta i Oštre Luke

Kao završnu aktivnost u školskoj 2016/2017, u okviru NDC Prijedor programa “Mirovno obrazovanje – prevencija i upravljanje konfliktom” NDC Prijedor u subotu 20.05.2017, od 9:30 do 15:00 časova, na Mrakovici obilježava i „Međunarodni dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj“, na kojem će učestovati 400 učenika i prosvjetnih radnika iz 15 osnovnih škola Prijedora, Sanskog Mosta i Oštre Luke koji kroz prve osnovane „Nansen vršnjačke medijatorske sekcije i klubove“ u BiH ili dodatne časove učestvuju u pomenutom programu.

Ovom aktivnosti, izletom, druženjem i saradnjom NDC Prijedor promoviše pozitivne vrijednosti kulturalne raznolikosti, dijaloga, odnosno, aktivnosti izgradnje mira organizovane u osnovnim školama Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta u školskoj 2016/2017. godini.

Ove godine, kroz zanimljivu aktivnost predstavićemo kulturalne različitosti Norveške, SAD, Rusije, Francuske i Španije, kroz razmjenu zanimljivih informacija o pomenutim državama, prilagođenim učenicima osnovnih škola. Aktivnost organizujemo na Mrakovici/Kozari koja nas, sa svojim naslijeđem iz 2. Svjetskog rata podsjeća na zajedničke vrijednosti i ujedinjuje u poštovanju naših različitosti.

Sa nama će tog dana biti i g-din Steinar Bryn, osnivač i senior konsultant Nansen dijalog mreže i počasni građanin Prijedora za 2014. godinu, g-din Alfredo Zamudio, direktor Nansen centra za mir i dijalog, Lillehammer, Norveška, gradonačelnik Prijedora i načelnik Sanskog Mosta, predstavnici relevantnih ministarstava, predstavnici međunarodne zajednice, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici medija, projektni partneri i saradnici NDC Prijedor.

Za više informacija pozovite na NDC Prijedor 052/242-400, 242-401 ili pišite na mail, [email protected]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *