MALA ŠKOLA ZA IZGRADNJU MIRA: Najbolje eseje napisale Melisa Kapić, Renata Tešić i Zenaida Lišinović

Posljednji ciklus “Male škole za igradnju mira” uspješno je okončan izborom najboljih eseja koje su polaznice i polaznici nakon odslušanih on-line predavanja mogli napisati na neku od tema iz sedam tematskih cjelina kroz koje se govorilo o procesima razrješenja konflikta, izgradnji mira iz različitih teorijskih i praktičnih perspektiva, te o ulozi različitih društvenih pojava na te procese.

Komisija za ocjenjivanje eseja nije imala lak zadatak da od 15 radova koji su ušli u najuži izbor odabere tri najbolja, ali su se na kraju u ‘fotofinišu’ za prva tri mjesta izborili eseji Melise Kapić, Renate Tešić i Zenaide Lišinović.

Autoricama najboljih radova biće uručene nagrade-tableti, nagrade će im biti dodijeljene tokom “Sedmice mira” od 15. do 23. septembra, a narednih dana će biti obaviještene o tačnom terminu dodjele zasluženih nagrada kojima organizatori žele motivirati mlade autorice i autore da i dalje pišu, istraju i budu aktivni građani i građanke.

Nagrađeni radovi će biti objavljeni i na Facebook stranici PRO Budućnost.

Od 28. 5. do 15. 7. svi građani i građanke imali su priliku pohađati “Malu školu za igradnju mira” (MšiM), koju je CRS pokrenuo 2015. godine u okviru projekta PRO-Budućnost. Do sada su organizirana četiri ciklusa MIŠIM, koje je pohađalo više od 100 građana i građanki BiH i regije, sa ciljem da unaprijede svoja znanja i razumijevanja o izgradnji mira.

MŠIM je u formi on-line edukacije, što podrazumijeva da učesnici pohađaju školu preko svog PC-ja, prijenosnog računala, tableta ili mobitela i mogu pristupiti školi u svako doba i na svakom mjestu za vrijeme njenog trajanja. Kroz svoj koncept omogućava i interaktivno učenje sa podrškom on-line mentora putem foruma, gdje učesnici mogu postavljati pitanja o izrečenom sadržaju, diskutirati o istom sa drugim učesnicima škole i predavačima.

Predavači na MŠIM-u su univerzitetski profesori i profesorke, te iskusni aktivisti i aktivistice iz BiH.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.