Konferencija za štampu povodom početka projekta “Usmena istorija Banja Luke”

Konferencija za štampu povodom početka projekta “Usmena istorija Banja Luke”

13. decembar (petak), 12:30h, „SEC“ Socijalno-edukativni centar, Banjaluka

Poštovani_e,
Pozivamo vas na konferenciju za štampu koja će se održati u sklopu konferencije “Usmena istorija Banja Luke” u petak 13. decembra u konferencijskoj sali Socijalno-edukativnog centra „SEC“, ulica dr Mladena Stojanovića 6 u Banjaluci sa početkom u 12:30h.

Novinarima i javnosti će biti predstavljena digitalna platforma Društvena istorija Banjaluke, koja ujedno predstavlja arhiv – ali i alat svim građanima koji žele da učestvuju u izgradnji Društvene istorije Banja Luke. 

Na konferenciji će učestvovati Dražana Lepir i Milica Pralica (predstavnici Udruženja građana Oštra Nula), Željko Stanetić (direktor Vojvođanskog građanskog centra), Mišo Kapetanović (istraživač, antropolog, postdoktorant na univerzitetu u St. Gallenu), Tamara Šmidling (osnivačica Mirovne akademije u Sarajevu), Armina Galijaš (Univerzitet Graz), Miodrag Živanović (profesor), Srđan Puhalo (psiholog) i Aleksandar Trifunović (novinar).

Panel diskusije za vrijeme konferencije odgovaraće na pitanja poput: Zašto je bitna kultura i politika sjećanja? Koliko je bitno na lokalnom nivou ukazati na brisanje prošlosti? Na koji način ovakve transformacije utiču ili mijenjaju društvene odnose, sjećanja i ostalo? Banja Luka: prije, tokom i poslije rata.

Projekat „Usmena istorija Banja Luke“ podržan je od strane fondacije Forum ZFD – Bosnia and Herzegovina, a realizuju ga Udruženje građana “Oštra Nula” i Banjalučki socijalni centar “BASOC”.

Dođite da zajedno otvorimo nove mogućnosti sjećanja.

Više informacija možete naći u prilogu.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.