Izložba i dodjela nagrada Festivala GRAD

Na izložbi Adisa Fejzića predstavljeno je deset vrhunskih umjetnika Sarajeva. Portreti Esada Arnautalića, Duška Trifunovića, Kemala Montena, Slobodana Kovačevića, Sabahudina Kurta, Jadranke Stojaković, Slobodana Vujovića, Dražena Ričija, Đorđa Novkovića su u Klubu galerije Collegium artisticum.

U ime galerije učesnike je pozdravila Sanela Nuhanović. Izložbu je otvorio i o djelu Adisa Eliasa Fejzića i umjetnicima čije portrete je napravio za ovu postavku govorio je Ibrahim Spahiić, kao i koncertima Bijelog dugmeta koje je Festival organizovao krajem osamdesetih i devedesetih godina i potrebi za izgradnjom Concert Hall Sarajevo na Marijin dvoru.

Spahić je uručio i Povelju Kulin bana Goranu Bregoviću i obišao Adisovu izložbu sa gostima Okruglog stola vitezova umjetnosti kralja Arta i izložbu o srednjovjekovnoj Bosni na kojoj je Perica Mijatović predstavio Stari grad Dubrovnik kod Ilijaša i diplomatske i političke veze Bosne sa Republikom Dubrovnik. Autor izložbe poklonio je svoje rad Abrahamov pečat Ibrahimu Spahiću i Goranu Bregoviću.

Goran Bregović se posebno zahvalio na pozivu za izložbu i na poklonu /rad Adisa Fejzića/ koji mu je u ime projekta Muzej pop-rok muzičke scene Sarajeva uručila Amina Abdičević čiji projekat je podržao.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.