IPC objavljuje u biblioteci Dokumenti “Dosije o kulturi Sarajeva”

Međunarodni centar za mir objavljuje u svojoj biblioteci Dokumenti “Dosije o kulturi Sarajeva”, kulturnoj Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru od 1998.-2018.

U publikaciji biće objavljen svjetski projekat Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru /1998.-2018./, Fontana Grada Rima /poklon Gradu Sarajevu povodom X Bijenala Bjcem održanog u Sarajevu 2001./, Austrijska kuća /poklon Austrije Gradu Sarajevu koji ju je dodjelilo Sarajevskoj zimi i Asocijaciji umjetnika Collegium artisticum 1984./, Galerija IPC”E” /Galerija koju je Energoinvest ustupio Međunarodnom centru za mir 1997./ i arhivska građa Povjerenika za Grad Sarajevo 92/93.o urbanom biću Grada.

Ovi dokumenti biće dostupni javnosti od 25.11.2018. U ranije objavljenoj knjizi biblioteke Dokumenti “25 godina poslije”objavljeni je Strategija kulturne politike BiH /2008/, projekat Sarajevo, prvi interkulturalni grad Savjeta Evrope/2003/2004./ i Sarajevo, kulturna prijestolnica Evrope 2014.

IPC priprema i specijalno međunarodno izdanje svoje arhivske građe o borbi civilnog društva za mir i slobodu tokom protekle tri decenije, od pada Berlinskog zida do danas, izjavio je predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić i naglasio da će to biti izbor iz nekoliko hiljada dokumenata izuzetne vrijednosti, autentičnih svjedočanstava o vremenu i značajna građa za pisanje moderne povjesti, kao i za obrazovanje, istraživače i umjetnike.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.