Hackathon Just Code It

Vodeći se višegodišnjim uspjehom organizovanja hackathona, članovi Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Sarajevo su se i ove godine odlučili na ovaj korak.

Hackathon Just Code It je 24-satno studentsko lokalno takmičenje, koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela. Tema hackathona je razvoj web stranica ili Web Development, izrazito popularna tema današnjeg vremena. U toku akademskog dijela učesnici će imati priliku da se, kroz predavanja stručnjaka iz prakse, još bolje upoznaju sa temom takmičenja. Nakon predavanja takmičari će imati priliku da sami osmisle svoje rješenje za određeni problem, te isto prezentuju.

Just Code It namijenjen je studentima elektrotehnike i računarstva i drugih srodnih fakulteta. Svi zainteresovani mogu se individualno ili ekipno prijaviti putem forme, najdalje do 8. decembra 2019. u 20h. Jedna takmičarska ekipa može da broji maksimalno 3 člana, a nakon zatvorenih prijava priliku da se takmiče će dobiti 5 do 10 odabranih timova. Pobjedničku ekipu će odabrati stručnjaci-predavači, a članovi iste će uz to dobiti i vrijedne nagrade.

Takmičenje će se održati 21. i 22. decembra ove godine u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, Kampus Univerziteta u Sarajevu.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.