Fondacija Mozaik: Poziv za medije prilikom proglašenja pobjedničkih ideja Labaratorije mira


Fondacija Mozaik, Populacijski fond Ujedinjenih nacija u BiH (UNFPA) i Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom pozivaju predstavnice i predstavnike medija da prisustvuju javnom proglašenju pobjedničkih ideja Laboratorije mira, 6. augusta 2020. godine, na online druženju u Zajednici za aktivizam i preduzetništvo lonac.pro sa početkom u 12:00 sati.


Fondacija Mozaik je u saradnji sa UNFPA i Britanskom ambasadom pokrenula Laboratoriju mira javnim pozivom za mlade širom BiH da inoviraju za mir u tri oblasti: mediji i IT, kultura i umjetnost, preduzetništvo i aktivizam. Za realizaciju ideja Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je osigurala fond od 150000 KM, a na konkurs otvoren od 1.7. do 15.7. ove godine pristigle su ukupno 124 aplikacije.

Nakon prve selekcije ideja, odabrano je 20 timova koji su proveli preko 100 sati radeći na svojim idejama za mir sa mentoricama i mentorima iz različitih oblasti.
Nakon dvosedmičnog mentorskog procesa, u srijedu 5.8. održava se Demo dan kada će timovi članicama i članovima Komisije prezentovati svoje ideje kako bi Komisija donijela finalnu odluku ko će dobiti finansijsku i mentorsku podršku za realizaciju ideja. U četvrtak, 6.8. u 12 sati održat će se proglašenje pobjedničkih ideja čiju će realizaciju sa osiguranim budžetom kao i mentorstvom podržati Fondacija Mozaik i UNFPA zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.


Događaj se može pratiti uživo putem linka sa početkom u 12:00 sati, a u loncu pogledajte Program proglašenja pobjedničkih ideja Laboratorije mira.


Za dodatne informacije, molimo da kontaktirate:
Selma Memeledžija, Fondacija Mozaik,

email: selma.ma@mozaik.ba ili telefon: 061/986-811
Arijana Karčić, UNFPA,

email: karcic@unfpa.org

ili telefon: 061/278-241

Program Labaratorije mira pogledajte ovdje

Događaj ćete moći pratiti i online putem na sljedećem linku: https://www.lonac.pro/virtual-fair/laboratorija-mira/fair

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.