Dijalog za budućnost – treći online sastanak projektnih partnera

U okviru projekta „Interkulturalnost u obrazovanju“, juče je održan treći online sastanak projektnih partnera. Sastanku, organizovanom preko Microsoft Teams aplikacije, prisustvovale su Sabra Decević, NVU Djeca Crne Gore koji je i nosilac projekta, kao i predstavnice partnerskih organizacija – Nataša Maksimović iz Mreža za izgradnju mira / Network for Building Peace iz Bosne i Hercegovine i Vanja Rakočević iz Udruženje pedagoga Crne Gore

Na sastanku se razgovaralo o do sada pripremljenim aktivnostima u okviru projekta, konkretno o odabiru škola koje će učestvovati u projektu, predstojećim obukama kojima ćemo obuhvatiti nastavnike i učenike ovih škola, medijskoj kampanji, te pripremi okvira metodologije istraživanja koje ćemo sprovesti u okviru projekta. Također su isplanirane aktivnosti za naredne dvije sedmice, te dogovoren četvrti sastanak.

Projekat se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).
Projekat „Interkulturalnost u obrazovanju“ je pokrenut s ciljem izgradnje kapaciteta mladih i razvijanja interkulturalnih vještina koje doprinose duhu solidarnosti i saradnje među mladima Crne Gore i Bosne i Hercegovine u sistemu obrazovanja.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.