Foto konkurs #MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina

Sve do 01.maja mladi Bosanci i Hercegovci dobi od 06 do 25 godina moći će slati fotografije koje za cilj imaju predstavljanje Evropskoj uniji Bosne i Hercegovine onakvom kako je oni vide danas. Medju nagradama će biti kursevi iz oblasti komunikacije i fotografije, digitalni foto–aparati, projektor i putovanje u Italiju.

Incijativa, koju je pokrenula Ambasada Italije i koja je danas predstavljena u Sarajevu, dio je “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini” i realizuje se u saradnji sa Evropskom delegacijom, UNICEF-om i Misijom OSCE-a u BiH.

Kao što je naglasio ambasador Nicola Minasi na konferenciji za štampu posvećenoj otvaranju: “Ovo je način za stvaranje mostova medju mladima kao i za olakšavanje približavanja BiH Evropskoj uniji, dok se pokreće nova evropska strategija za zapadni Balkan.”

Učesnici konkursa su podijeljeni u 4 kategorije, od kojih 3 pojedinačne kategorije i 1 rezervisana za razrede ili grupe razreda iste školske ustanove. Fotografije, koje mogu predstavljati pejzaž, spomenike, hranu, osobe ili umjetničke radove, treba poslati na e-mail adresu mojabihphoto@gmail.com, a biće objavljene od strane Ambasade na njenoj Facebook stranici – Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina – i na Twitter profilu @ItalyinBiH

Na društvenim kanalima Ambasade već se mogu naći kompletan Pravilnik kao i promotivni materijal ove inicijative, koji su pripremili dva poznata komičara iz Bosne i Hercegovine Damir Nikšić i Zenit Đozić, takodjer prisutni na konferenciji za štampu zajedno sa ostalim predstavnicima drugih institucija.

Pravilnik ENG

Pravilnik BHS

Foto konkurs#MojaBiH You Tube kanal#MojaBiH You Tube kanal

Twitter: ItalyinBiH

Facebook Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina

Ostavite komentar

unesite broj *