Kratkoročni istraživački grantovi na Tajvanu

Konkurs je otvoren za studente doktorskih i postdoktroskih studija iz svih zemalja, koji će na ovaj način dobiti priliku da sprovedu kratkoročna istraživanja (2 – 6 mjeseci) na Tajvanu, a koja će doprinijeti boljem poznavanju tajvanskog društva i kulture i promovisati saradnju ove republike sa ostatkom svijeta.

Konkurs nije otvoren za studente koji trenutno studiraju ili stažiraju na Tajvanu, ili su bili korisnici STRA stipendije u poslednjih pet godina, ili trenutno dobijaju finasijska sredstva od neke vladine agencije ili obrazovne ustanove ove zemlje. Potrebno je i dostaviti uvjerenje o naprednom znanju engleskog jezika. Vrijednost granta za studente doktorskih studija je 25,000 NTD, a 40,000 NTD za studente postdoktorskih studija.

Ukoliko su već doktorirali, prijavljeni su dužni dostaviti fotokopiju doktorske diplome. U protivnom, dužni su dostaviti potvrdu o upisu na doktorske studije i ovjeren akademski transkript. Osim toga, potrebno je dostaviti i bar dvije preporuke.

Prijave se šalju elektronskim putem, najkasnije do 30. septembra.

Detaljne informacije i smjernice za prijavu potražiti na: http://english.moe.gov.tw/ct.asp?xItem=14468&ctNode=11425&mp=1&fref=gc

Izvor: http://mladiinfo.me/kratkorcni-istrazivacki-grantovi-na-tajvanu/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *