Dobro se dobrim vraća

Inspirisana pričom Alene Lonić, nastavnice koja je prikupila sredstva za maturalno putovanje svojih učenica i učenika OŠ “Branko Ćopić”, profesorica našeg kolektiva Azra Pezo, upustila se u sličnu avanturu. Naime, sve je pokrenula prije par godina kada je shvatila da će i njenom razredu, današnjem III Saobraćajne škole također biti potrebna pomoć oko realizacije ekskurzije. Poznavajući dobro porodične situacije u svom razredu te imajući u vidu i tešku finansijsku situaciju u cjelokupnoj zajednici uhvatila se u koštac sa problemom i sistematski ga krenula rješavati na samom početku. Nakon par godina realizacija je bila više nego odlična jer je pronašla donatore koji su pristali platiti cjelokupnu ekskurziju odlaska u Italiju cijelom razredu, osiguranje za djecu, sve izlete pa čak i džeparac. Oduševljenju i nevjerici nije bilo kraja od strane roditelja i djece koji se ovim putem, zajedno sa razrednicom Azrom, javno zahvaljuju anonimnim donatorima.

Kako se dobro dobrim vraća, u nadi nam ostaje da se ovaj krug dobročinstva neće tek tako završiti. “Ko želi osigurati dobro drugima, već je osigurao dobro sebi” rekao je davno Konfučije, a ovi plemeniti ljudi pokazali, te im se od srca još jednom zahvaljuje razrednica Azra.

Više informacija: https://www.facebook.com/pg/JU-Srednja-%C5%A1kola-Stolac-990030801046219/photos/?tab=album&album_id=1424260234289938

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.