Da vam djeca kažu! Stop farmama krzna u BiH – Video projekt za Svjetski dan životinja 2017.

Da vam djeca kažu! Stop farmama krzna u BiH – Video projekt za Svjetski dan životinja 2017.

Hvala OŠ „25. novembar“ Velika Kladuša, te nastavnicama Edini, Nermi, Mevliji i Ilhani!

Svoj glas protiv krzna su dali: Ismihana, Inea, Emina i cijeli IIb, Larina, Arianna, Danis, Dea, Din, Dalia, Merdžana, Hena, Lejla i Samuela iz IVa, te Adin, Darija, Ibro i Said iz VIIIa i VIIId razreda!

Posjetite facebook.com/nekrznu i potpišite peticiju protiv produžavanja mučenja životinja na farmama krzna u BiH. Hvala vam!

Učenici II, IV, i VIII razreda Osnovne škole 25. novembar iz Velike Kladuše su se nedavno uključili u kampanju za zabranu farmi krzna u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da se zaustavi moguće odlaganje zabrane za još deset godina (zabrana bi trebala stupiti na snagu 1. januara 2018. godine). Ukoliko Parlament BiH zaista odloži zabranu, za mnoge životinje to znači sigurnu smrt, a i veliko zagađenje naših prirodnih ljepota. Uz pomoć nastavnica Edine, Nerme, Mevlije i Ilhane, učenici su osmislili kratki film, kojeg možete pogledati ispod.

Bosanskohercgovačka ambasadorica Svjetskog dana životinja obraća se Parlamentu BiH javno:
STOP FARMAMA KRZNA!

Parlamentu i građanima Bosne i Hercegovine,

Krznena industrija je jedna od najvećih zagađivača okoliša. Nebrojene prirodne i naseljene regije, pitka voda, rijeke i jezera diljem svijeta su nepovratno zagađeni i uništeni otpadom koji se proizvodi tijekom mučenja i masakra životinja koji se dešavaju na farmama krzna. Zar smo mi zemlja koja će i dalje to dopuštati? Zar smo mi zemlja koja će se vraćati i dalje u kameno doba, dok se istovremeno govori o nekakvom velelebnom napretku i ulasku u Europsku uniju, u kojoj sve više zemalja ide ka konačnoj zabrani farmi krzna? Hoće li naša djeca, koji su već sad protiv ovako opake i okrutne industrije, krenuti na fakultet dok se u Bosni i Hercegovini konačno nešto ne uradi protiv ovog bespotrebnog masakra i zagađivanja? Ako je Parlament Bosne i Hercegovine zaista za dobrobit Bosne i Hercegovine, za očuvanje njenih prirodnih ljepota, te za korak naprijed u pravcu ekološke i etičke proizvodnje, onda neka to i dokaže: poštujte trenutni zakon i ne dopustite produžavanje roka legalnosti farmi krzna za još deset godina, već osigurajte da od 1. januara 2018. Bosna i Hercegovina slijedi zemlje poput Hrvatske, Austrije i Velike Britanije i brojnih drugih zemalja, koje su taj korak već učinile i u potpunosti zabranile krvavo krzno. Recite stop krznu u našoj zemlji!

Ilhana Škrgić, ambasadorica Svjetskog dana životinja za Bosnu i Hercegovinu

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.