Sarajevo Summer School European Integrations

Centar za interdisciplinarne studije (CIS) Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Odsjekom za pravne studije na Univerzitetu u Firenci (Italija), otvorio je poziv za prijave na LJETNJU ŠKOLU 2018 na temu: “EVROPSKE INTEGRACIJE: 60 GODINA OD RIMSKOG SPORAZUMA.” Škola se održava u Sarajevu od 9-13. jula 2018. godine.

Svi studenti i studentice Univerziteta u Sarajevu, iz relevantnih disciplina kao što su evropske studije, ljudska prava i demokratija, pravo, ekonomija i političke nauke, zainteresovani za evropske integracijske procese, spremni da nastave karijeru u ovoj oblasti i imaju aktivnu ulogu u pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, ovim putem su pozvani da se prijave. Do 15 studenata i studentica će biti izabrano na konkurentnoj osnovi. Sve troškove učešća pokrivaju dva partnerska univerziteta, kroz projekat RoSaE: Rome and Sarajevo for Europe, koji financira Evropska Unija kroz program pod nazivom: Evropa za građane.

Rok za prijave je 20. juni 2018.

Za više informacija i prijavu posjetite našu web stranicu: http://cis.unsa.ba/bs/medunarodna-ljetna-skola-evropske-integracije-sarajevo-juli-2018/

Više informacija: https://www.facebook.com/events/2046711095648566/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.