Lean Startup Machine [Workshop]

PRIJAVI SE: www.leanstartupmachine.com
ROK ZA PRIJAVU: 8.3.2018. (BROJ MJESTA JE OGRANIČEN)

Lean Startup Machine je vodeći program u svijetu baziran na Lean metodologiji koji je pokrenut prije nekoliko godina u New Yorku, a nakon čega se proširio na cijeli svijet. Sastoji se od intenzivnog, trodnevnog programa namjenjenog poduzetnicima i inovatorima koji žele naučiti kako kreirati proizvode koji mijenjaju izgled tržišta, a suorganizatori Asocijacija ARK i Ministry of Programming su ponosni na činjenicu da PO PRVI PUT dovodimo ovakav jedan program u Bosnu i Hercegovinu!

ZASTO LEAN STARTUP MACHINE?
The lean startup omogućava naučni pristup kreiranju i upravljanju startup-ima, te dostavljanje željenog proizvoda do korisnika u najkraćem mogućem vremenu. Većina startup-a kreće s idejom o proizvodu za koji smatraju da njihovi potencijalni korisnici žele, pri tome uopšte ne uzimajući u obzir povratnu informaciju svojih korisnika.
Upravo iz tog razloga, startup-i provedu veliki dio vremena usavršavajući proizvod, bez bilo kakvog vida komunikacije s korisnicima te propadnu. Kompanije kao što su: Nike, Toyota, Ford, Intel, HP i Dropbox su napravile ogroman uspjeh koristeći upravo lean tehnike.

ZAŠTO BITI DIO LSM?

1) Inovativne, visoko efikasne RADIONICE
Bilo da ste uspješna kompanija, koja razvija vlastiti proizvod ili tek pokrećete startup, nudimo Vam mogućnost da se kroz radio-nice upoznate sa lean pristupom te radite na razvoju vlastitog proizvoda, a sve to uz adekvatnu mentorsku podršku.

2) INTERAKCIJA S POTENCIJALNIM KORISNICIMA
Svi učesnici će kroz radionice proći kroz proces validacije svog proizvoda/usluge i to licem u lice sa potencijalnim korisnicima, čime će dobiti direktan input o relevantnosti svoje ideje, te smjernice kako je unaprijediti.

3) NETWORKING
Sve kompanije, partneri događaja i učesnici dobijaju pozivnice za “Networking” večeru, gdje će imati priliku razmijeniti znanja I iskustva sa istomišljenicima iz svijeta biznisa te ostvariti vrlo korisne kontakte za eventualne buduće poslovne poduhvate.

4) POTENCIJALNA INVESTICIJA
Fondacija Mozaik, kao jedan od partnera Lean Startup Machine radionice, će biti uključena u evaluaciju svih ideja, te će svi oni koji zadovolje njihove kriterije dobiti priliku za inicijalnu investiciju od 3000.00 KM za svoju ideju!

Ostavite komentar

unesite broj *