Udruženje „Obrazovna inicijativa“: Iskustveni trening asertivne komunikacije

Udruženje „Obrazovna inicijativa“ nudi uslugu Iskustvenog treninga asertivne komunikacije u okviru programa profesionalnog usavršavanja. Asertivnost je važna socijalna vještina. Asertivne osobe su svjesne svojih granica, i poštuju tuđe granice, znaju zadovoljavati svoje potrebe bez ugrožavanja drugih. Trening asertivne komunikacije je naročito koristan ljudima koji rade sa djecom i mladima.

Ciljevi treninga:

  1. Redukovanje pasivnog i agresivnog ponašanja u korist asertivnog
  2. Razumijevanje i prihvatanje svojih asertivnih prava
  3. Otklanjanje iskrivljenih uvjerenja i uloga koje ometaju ili sprečavaju asertivno ponašanje
  4. Jačanje tolerancije na neprijatnost
  5. Jačanje samopouzdanja u odnosima sa drugim ljudima
  6. Jačanje samoodgovornosti
  7. Razvijanje veće osjetljivosti i razumijevanja za druge ljude
  8. Razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina
  9. Razvijanje sposobnosti za asertivno ponašanje u konfliktnim situacijama

Kroz Trening asertivne komunikacije polaznici unapređuju vještine postavljanja i održavanja jasnih granica ličnosti, usvajaju adekvatne načine za upućivanje i prihvatanje kritika i pohvala, razvijaju vještine izbjegavanja manipulacija, i aktivno rade na ličnom rastu i razvoju koji rezultuje unapređenjem opšteg kvaliteta života i zadovoljstva životom. Trening je zasnovan na teoriji psihoterapijskog pravca Transakcione analize, te je kao takav jako koristan za unapređenje intervencija u radu sa mladima, naročito ukoliko se radi sa mladima u riziku.

Treneri:
Trening vode Branislav Ristić i Ognjen Tadić, osnivači Udruženja „Obrazovna inicijativa“, i treneri asertivne komunikacije, sertifikovani od strane Psihopolis instituta. Oba trenera imaju višegodišnje iskustvo u radu sa mladima, kroz projekte u oblasti omladinskog rada, socijalne zaštite, zaštite životne sredine i mentalnog zdravlja. Kao edukatori kombinuju asertivnu komunikaciju sa teorijskim znanjima vaspitno obrazovne djelatnosti i iskustvima iz prakse i života. Kroz Trening asertivne komunikacije prezentuju pristupe u radu sa mladima koji daju efikasne rezultate.

Gdje? Hotel Integra, Vidovdanska bb, 74 000 Doboj http://www.hotelintegra.com/

Kada? Trening će biti održan 14. i 15. decembra u periodu od 11:00 do 19:00 časova.

Cijena? 80 KM po učesniku treninga. Plaćanje se vrši prvog dana treninga.

Prijava: Prijave na trening su obavezne, kako bi treneri mogli pripremiti materijale i sertifikate. Prijaviti se mogu poslati mailom ili putem telefona na kontakte u nastavku, a najkasnije do 12. decembra. Potrebni su osnovni podaci: Ime, Prezime, e-mail adresa i br. telefona. Maksimalan broj učesnika po treningu je 20.

Svi polaznici nakon treninga dobijaju sertifikat kojim se potvrđuje učešće na ukupno 16 sati Iskustvenog treninga asertivne komunikacije.

Za više informacija o treningu obratite se na:

e-mail: [email protected] Tel: + 387 63 517 778      FB: @Obrazovnainicijativa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *